IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota ще пусне 6 нови хибридни автомобила

Освен хибридите, компанията планира електрически вариант на спортния модел RAV4

17:09 | 14.09.10 г.
Хибридът Toyota Prius е най-добре продаваната кола в Япония след пускането й на пазара. Снимка: Toyota
Хибридът Toyota Prius е най-добре продаваната кола в Япония след пускането й на пазара. Снимка: Toyota

Toyota планира пускането на шест нови хибридни автомобила до края на 2012, обяви говорител на компанията пред BBC, след като надпреварата в световен мащаб за създаването на зелени автомобили се засили и все повече компании включиха в асортимента си този тип возила.

Новите автомобили ще направят общия брой екоколи на Toyota 20. Два от бъдещите хибрида ще са модели на луксозния бранд Lexus, а четири ще бъдат возила на Toyota, уточнява Wall Street Journal.

Останалите производители на „зелени“ коли също не стоят безучастни на пазара.

Leaf на Nissan ще бъде доставен на пазара в САЩ и Япония по-късно тази година, а Honda започва продажбата на електромобили на тези пазари през 2012 г.

Заедно с новите хибридни коли, които се движат на бензин и електричество според желанията на шофьора, Toyota ще представи и напълно електрически вариант на спортното возило RAV4 по-късно през тази година, обяви също говорител на компанията.

Моделът е разработен съвместно с партньорите на компанията в САЩ – Tesla Motors - и ще бъде показан на автошоуто в Лос Анджелис през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още