IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И през април BMW продаде повече коли

Баварският концерн отчита ръст на всички пазари, с изключение на страдащата от кризата Южна Европа

18:17 | 08.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И през април BMW продаде повече коли

В световен мащаб базираната в Мюнхен компания BMW е продала през април 145 505 автомобила от трите си марки BMW, Mini и Rolls-Royce. Това е със шест процента повече, отколкото преди една година, предаде концернът във вторник.

През предишните месеци продажбите се бяха увеличавали по-драстично.

През април добрите продажби на BMW на двата най-големи пазара на автомобили в света - Китай и САЩ, компенсираха спада в Европа, където продажбите, най-вече заради проблеми в засегнатите от дълговата криза държави, намаляват с два процента. 

В Португалия  продажбите са се свили с 37 на сто, а в Испания - с 20%. В Северна и Средна Европа обаче за сметка на това продажбите скачат. В Китай броят на продажбите нараства с 31%, в САЩ – със 6%.

Председателят на Надзорния съвет на BMW Иън Робъртсън потвърди, че за цялата година производителят отново ще отчете рекордни продажби. След рекордните цифри през последното тримесечие и през април концернът се е намирал на правилен път.

През 2011 г. баварците продадоха 1,67 млн. коли в целия свят. За първите четири месеца на 2012 г. броят на новите доставки е 571 040 - ръст от близо 10% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още