IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина холд с 50% ръст в консолидираните продажби през септември

Прогнозата на холдинга за месец октомври предвижда близо 30% ръст в продажбите на годишна база

11:32 | 25.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стара планина холд с 50% ръст в консолидираните продажби през септември

Стара планина холд АД отчете 50% ръст на годишна база в консолидираните си приходи от продажби през септември до 7,1 млн. лв., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

През август холдингът постигна 75% ръст на приходите от продажби.

Приходите на годишна база на основните дъщерни дружества на холдинга през септември се увеличават както следва: М+С Хидравлик АД (+69%), Хидравлични елементи и системи АД (+64%) и Елхим-Искра АД (+44%).

Прогнозата на Стара планина за продажбите през септември бе преизпълнена със 7,9%. Беше изпълнена също прогнозата за Хидравлични елементи и системи (+4,3%), а не бяха постигнати тези за М+С Хидравлик (-4,3%) и Елхим-Искра (-1,2%).

Новите прогнози на холдинга са за 7,4 млн. лв. консолидирани продажби през октомври, или ръст от 29% на годишна база. Прогнозните ръстове в приходите на дъщерните дружества са както следва: М+С Хидравлик (+100%), Хидравлични елементи и системи (+56%) и Елхим-Искра (+40%).

За първите девет месеца на годината консолидираните продажби на Стара планина са се увеличили с 50% на годишна база до 52,2 млн. лв.

Ръстове от началото на годината на годишна база са отчетени и при М+С Хидравлик (+58%), Хидравлични елементи и системи (+68%) и Елхим-Искра (+64%).

През септември нетна печалба отчитат М+С Хидравлик - 670 хил. лв. (5,3 млн. лв. от началото на годината), Хидравлични елементи и системи - 227 хил. лв. (1,3 млн. лв. от началото на годината) и Елхим-Искра - 337 хил. лв. (3 млн. лв. от началото на годината).

Консолидираните данни на Стара планина холд включват резултатите на Славяна, Фазан, Хидравлични елементи и системи, Елхим-Искра и Пътстройинженеринг. Дяловете в М+С Хидравлик и Българска роза Карлово са под 50% и не участват в консолидацията.

За целите на сравнението на годишна база, резултатите на Пътстройинженеринг са прибавени към тези на холдинга и в периода преди консолидацията.
 

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още