fallback

Агро Финанс АДСИЦ намалява възнаграждението на обслужващото дружество

То вече ще се изчислява спрямо стойността на придобиване на инвестиционните имоти, а не върху балансовата стойност на активите на АДСИЦ-а

17:41 | 02.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Възнаграждението, което Агро Финанс АДСИЦ плаща на обслужващото го дружество, вече ще се изчислява спрямо стойността на придобиване на инвестиционните имоти, а не върху балансовата стойност на активите на АДСИЦ-а. Това означава, че възнаграждението ще намалее, тъй като в активите по баланс влизат преоценките, които обикновено увеличават стойността на придобиване на имотите.

Подписаният миналия петък анекс към договора с обслужващото дружество Агро Финанс Консулт ЕООД влиза в сила със задна дата от 1 юли 2010, се казва в уведомление от Агро Финанс АДСИЦ, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Възнаграждението ще се изчислява и изплаща на четири пъти към края на всяко календарно тримесечие като 0,375% от стойността на придобиване на инвестиционните имоти, притежавани от дружеството към края на съответното тримесечие, се казва още в уведомлението.

Нетната печалба на Агро финанс АДСИЦ през първото полугодие на 2010 нарасна със 108% на годишна база до 610 хил. лв.

В интервю за Investor.bg отпреди месец изпълнителният директор на дружеството Десислава Йорданова сподели, че очаква повишение на рентите с 10-15% за стопанската 2010-11.

Агро финанс е закупил 800 дка и отдал под аренда или наем 4 хил. дка през юни 2010 г. За шестте месеца от началото на годината АДСИЦ-ът е придобил 3 651 дка земеделска земя и притежава общо 130 088 дка.

За 2009 дружеството гласува първия дивидент в историята си, в размер от 0,8 ст. на акция, като общата разпределена сума е 258 хил. лв.

Акциите на Агро финанс приключиха миналата седмица на ниво от 0,90 лв. за брой, което представлява спад от 7,7% от началото на годината и повишение от 4,7% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 29 млн. лв. 

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:12 | 07.09.22 г.
fallback