IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агро Финанс АДСИЦ намалява възнаграждението на обслужващото дружество

То вече ще се изчислява спрямо стойността на придобиване на инвестиционните имоти, а не върху балансовата стойност на активите на АДСИЦ-а

17:41 | 02.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Агро Финанс АДСИЦ намалява възнаграждението на обслужващото дружество

Възнаграждението, което Агро Финанс АДСИЦ плаща на обслужващото го дружество, вече ще се изчислява спрямо стойността на придобиване на инвестиционните имоти, а не върху балансовата стойност на активите на АДСИЦ-а. Това означава, че възнаграждението ще намалее, тъй като в активите по баланс влизат преоценките, които обикновено увеличават стойността на придобиване на имотите.

Подписаният миналия петък анекс към договора с обслужващото дружество Агро Финанс Консулт ЕООД влиза в сила със задна дата от 1 юли 2010, се казва в уведомление от Агро Финанс АДСИЦ, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Възнаграждението ще се изчислява и изплаща на четири пъти към края на всяко календарно тримесечие като 0,375% от стойността на придобиване на инвестиционните имоти, притежавани от дружеството към края на съответното тримесечие, се казва още в уведомлението.

Нетната печалба на Агро финанс АДСИЦ през първото полугодие на 2010 нарасна със 108% на годишна база до 610 хил. лв.

В интервю за Investor.bg отпреди месец изпълнителният директор на дружеството Десислава Йорданова сподели, че очаква повишение на рентите с 10-15% за стопанската 2010-11.

Агро финанс е закупил 800 дка и отдал под аренда или наем 4 хил. дка през юни 2010 г. За шестте месеца от началото на годината АДСИЦ-ът е придобил 3 651 дка земеделска земя и притежава общо 130 088 дка.

За 2009 дружеството гласува първия дивидент в историята си, в размер от 0,8 ст. на акция, като общата разпределена сума е 258 хил. лв.

Акциите на Агро финанс приключиха миналата седмица на ниво от 0,90 лв. за брой, което представлява спад от 7,7% от началото на годината и повишение от 4,7% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 29 млн. лв. 

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още