fallback

Арх. Диков за създаването на „нормален пазар“ на жилища в България

Едно нестандартно начало на изложението на главния архитект на София по време на Клуб Investor.bg

10:33 | 02.12.10 г. 41
Автор - снимка
Създател

Архитект Петър Диков. Снимка: Investor.bg

Главният архитект на столицата Петър Диков беше почетен лектор на Клуб Investor.bg, който се проведе тази седмица на тема: „Жилищни имоти - ще тръгнат ли цените трайно нагоре?“.

Той започна експозето си по нестандартен начин, тъй като „както темата, така и времената“ са такива.

Диков цитира мейл от потребител на Investor.bg, в който бива призован да откаже участието си, тъй като то може да се изтълкува като подкрепа на един евентуален ръст на цените, при положение че „ролята на главния архитект би трябвало да бъде да помага жилищата да стават по-достъпни“.

Целите на това събиране трябва да бъдат да се анализират процесите и най-основната цел е създаването на един нормален пазар в сегашните условия, в сегашната финансова и икономическа среда и то с цел да се създава продукт, за който има потребител, и да се отправят определени изисквания към регулаторите на тези процеси - общината и като цяло държавата, коментира Диков.

„Според мен целта на този форум е именно работата за създаването на един нормален пазар на жилища в Република България“, каза той.

Ако някой смята, че с определени изказвания и намеса може да се регулира пазарът, пак повтарям, той дълбоко се лъже, защото основно определение за спекулата е, че тя се ражда от дефицита, който в момента е доста далече от състоянието на жилищния пазар в София и в страната, добави той.

Още от Клуб Investor.bg

2010 – годината на наемите на жилищния пазар у нас

Снимки от събитието може да видите тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:21 | 10.09.22 г.
fallback