fallback

Велизар Киряков: След няколко години цените на енергията от ВЕИ ще се понижат

За да стане това, е необходимо да има и либерализиран пазар на електроенергия, смята председателят на Асоциацията на производителите на екологична енергия

08:20 | 08.06.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Напълно е възможно след няколко години електроенергията от вятър и слънце да стане конкурентоспособна на тази от конвенционалните източници, тъй като цените им ще бъдат приблизително еднакви. Това становище изрази председателят на Асоциацията на производителите на екологична енергия Велизар Киряков пред аудиторията на Клуб Investor.bg.

Той добави, че за да стане това, е необходимо да има и либерализиран пазар на електроенергия, а ролята на държавата при определянето на цените на тока (за бита) да намалее.

Преференциалните цени за изкупуване на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) сега се определят „непрозрачно“ от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), смята Киряков. 

 

Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
fallback