fallback

Сидеров: Президентът да не губи време, трябва ни правителство

Първото нещо за новото НС следва да са промените в законите, с които се определя цената на тока, смята лидерът на „Атака“

14:28 | 17.05.13 г. 6

Президентът не бива да губи време, защото трябва бързо да се състави правителство, за да се решат проблемите в държавата, призова лидерът на “Атака“ Волен Сидеров след консултациите при Росен Плевнелиев. От думите на лидера на националистите стана ясно, че партията му е съгласна първото заседание на новия парламент да бъде на 21 май.

Относно информацията, че човек от „Атака“ може да стане председател на Народното събрание, Сидеров коментира, че това е виц, който ГЕРБ пуска.

"Нито е говорено Явор Нотев да става председател, нито някой друг. За нас постове и позиции не са важни, важни са действията", отсече лидерът на „Атака“.

Сидеров внесе и малко яснота относно обявената от него информация вчера, че Искра Фидосова от ГЕРБ е звъняла на негови депутати за евентуални преговори. „Поне двама души са станали обект на атаките на Фидосова. Не е ясно какво е искала да предложи, защото аз отклоних срещата, но е казала, че има интересно предложение, посочи лидерът на националистите. Пари, постове, примамки, вероятно това може да предложи ГЕРБ“, допълни той.

По отношение на обвиненията на Бойко Борисов, че „Атака“ е в преговори с БСП и ДПС като целта е няколко депутати на националистите да се отцепят и да подкрепят другите две партии за бъдещо правителство, Сидеров коментира, че „Борисов може би е казал това, което е правил в предишния парламент“.

Според него обаче този път няма да успеят никакви опити за примамки на депутати от „Атака“.

"Всичко това което казват сега Борисов и Цветанов издава страхът им, че нещата от тяхното управление ще излязат наяве", заяви още Сидеров и добави, че има информация за злоупотреби по време на мандата на ГЕРБ, с които ще запознае прокуратурата.

Според лидера на „Атака“ първото нещо, с което трябва да се занимае парламентът, са промени в законите, с които се определя цената на тока, защото енергийните дружества от юли отново ще поискат скок на електричеството.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
fallback