IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сидеров: Президентът да не губи време, трябва ни правителство

Първото нещо за новото НС следва да са промените в законите, с които се определя цената на тока, смята лидерът на „Атака“

14:28 | 17.05.13 г. 6
<p>
	Волен Сидеров по време на консултациите при Росен Плевнелиев. Снимка: БТА</p>

Волен Сидеров по време на консултациите при Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът не бива да губи време, защото трябва бързо да се състави правителство, за да се решат проблемите в държавата, призова лидерът на “Атака“ Волен Сидеров след консултациите при Росен Плевнелиев. От думите на лидера на националистите стана ясно, че партията му е съгласна първото заседание на новия парламент да бъде на 21 май.

Относно информацията, че човек от „Атака“ може да стане председател на Народното събрание, Сидеров коментира, че това е виц, който ГЕРБ пуска.

"Нито е говорено Явор Нотев да става председател, нито някой друг. За нас постове и позиции не са важни, важни са действията", отсече лидерът на „Атака“.

Сидеров внесе и малко яснота относно обявената от него информация вчера, че Искра Фидосова от ГЕРБ е звъняла на негови депутати за евентуални преговори. „Поне двама души са станали обект на атаките на Фидосова. Не е ясно какво е искала да предложи, защото аз отклоних срещата, но е казала, че има интересно предложение, посочи лидерът на националистите. Пари, постове, примамки, вероятно това може да предложи ГЕРБ“, допълни той.

По отношение на обвиненията на Бойко Борисов, че „Атака“ е в преговори с БСП и ДПС като целта е няколко депутати на националистите да се отцепят и да подкрепят другите две партии за бъдещо правителство, Сидеров коментира, че „Борисов може би е казал това, което е правил в предишния парламент“.

Според него обаче този път няма да успеят никакви опити за примамки на депутати от „Атака“.

"Всичко това което казват сега Борисов и Цветанов издава страхът им, че нещата от тяхното управление ще излязат наяве", заяви още Сидеров и добави, че има информация за злоупотреби по време на мандата на ГЕРБ, с които ще запознае прокуратурата.

Според лидера на „Атака“ първото нещо, с което трябва да се занимае парламентът, са промени в законите, с които се определя цената на тока, защото енергийните дружества от юли отново ще поискат скок на електричеството.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
Chick-Chirick
преди 11 години
Прочетох нещо, което просто може да се остави и без коментар.България ще бъде ръководена от 3 партии. Една "бивша" комунистическа-анти демократична. Другата етническа- анти християнска и третата популистко -националистическа или анти европейска.На добър път...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 11 години
За мен, въпреки, че е трудно да си го представим, ще стане още по отвратително. Власт взета с измама смърди от далече. Затова не очаквам нищо добро. Но поне следващия колапс ще отвори очите на и най-заклетите фенове на БСП. Малко след дъжд качулка ама какво да се прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Сидеров се излага. Стана подметка на БСП, или си е бил такъв, знам ли вече.Жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
Chick-Chirick
преди 11 години
Е как може да се питаш какво ще сътворят? Поне според мен до тук всичко им е по план. Един приятел ми каза, че гледал по БГ телевизия някакво интервю ли пресконференция ли на СтаниШеФ, на която той казва, че има основание за касиране на изборите но БСП няма да го направят. Стана ясно кой е пуснал сигнала за бюлетините, педполагам вече разбираш какъв им е бил резервният номер. Баш БСП да не се похвалят и то веднага с такъв удар като печатницата, а даже сега ни убеждават, че СтаниШеф не знаел... Ясно е че са в едно и с Атака. Не случайно СтаниШеф (на ПЕС) избяга от неудобното обяснение (ако някои му го поиска, че и тези ПЕС са ...) защо управлява подкрепян от Националисти. Трябва да се признае обаче, че *** са перфектни. КГБ е супер сила. Няма такива сценарии просто. Минимум 3 различни възможности имат и все е на тяхното на края. Надявах се на ужасен край, но май ще си е ужас без край.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Правителство на всяка цена, колкото ей тей да има правителство ИЗОБЩО не е решението. Това ще е безпринципно, безотговорно правителство обречено на провал и също така с много причини да си оправдае провала после. Но.. нека да ги видим, голям зор за властта. Да я вземат и да видим какво ще сътворят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 11 години
Станишев , виждаш ли новите си партньори колко са активни ? Е честито - ТИ ги направи ЗНАЧИМИ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още