fallback

Над 10 хил. души се събраха на протест в центъра на София

С викове "Оставка" протестиращите се обявиха срещу назначението на Делян Пеевски начело на ДАНС

21:10 | 14.06.13 г. 11

Повече от 10 хил. души по данни на МВР се събраха на протест пред Министерския съвет в центъра на София. С викове "Оставка" и "Мафия" те протестираха срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на Държавната комисия "Национална сигурност". 

Дори и проливният дъжд излял се за кратко над София не уплаши събралите се хора. Те дори скачаха в локвите след призивите "Кой не скача е червен!", познати от зимата на 1997 година. 

Протестиращите опънаха плакати с надписи "Не искаме правителство на енергийната мафия", "Фалит на мутрокрацията" и "Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и Атака". Сградата на Министерския съвет беше плътно оградена от служители на полицията. 

След като стана ясно, че ще има протест, бяха поставени метални заграждения пред Министерския съвет. Множеството беше изпълнило плътно пространството в т.анр. "триъгълника на властта" - между Президентството, Министерския съвет и бившата сграда на Партийния дом, сега - административна сграда на парламента. 

Събралото се множество пое по "жълтите" павета в посока към Народното събрание, където протестът продължава. Към сградата бяха хвърлени няколко ролки тоалетна хартия, както и яйца, които улучиха централния вход.

С изключение на хвърлените предмети на този етап протестът преминава спокойно. 

Малко по-късно протестиращите се изместиха към станалия символичен "Орлов мост". Движението е блокирано, като беше пропусната само една линейка. 

Още снимки от протеста в София вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:19 | 12.09.22 г.
fallback