IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият министър ще има трима заместници и седем съветници

Кабинетът определи 11 нови областни управители

16:59 | 19.06.13 г. 6
Финансовият министър ще има трима заместници и седем съветници

Трима заместници ще има финансовият министър Петър Чобанов, реши правителството с промяна в устройствения правилник на финансовото ведомство. Един от тях вече е известен, защото беше обявен сред първите назначени - Людмила Петкова.

От април 2010 година тя бе директор на дирекция “Данъчна политика” в Министерството на финансите. В периода април 2007 – април 2010 г. заема длъжността на началник отдел "Данъчна методология" в НАП. Доскоро тя беше секретар на партията на Меглена Кунева.

Досега заместник-министрите по финансите бяха двама.

Политическият кабинет на министъра също се увеличава със седем щата за съветници, експерти и технически сътрудници. В момента той разполагаше само с един.

Увеличението на числеността в политическия кабинет се компенсира с вътрешно преструктуриране на щатовете в Министерството на финансите, уточняват от пресслужбата на кабинета.

Правителството определи вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Негов член ще бъде и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Правителството определи общо 11 нови областни управители - на Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен, Смолян и София. 

Преди около седмица кабинетът назначи първите девет - на Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол. Срещу две от назначенията – на Венцислав Каймаканов в Пловдив и на Муса Палев в Благоевград, трети ден има протести пред сградите на областните администрации.

В Плевен постът ще заеме Илиян Йончев, който е общински съветник в Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов - общински съветник в местния парламент.

Николай Григоров става областен управител на Габрово - в момента е управител на „Отвес – консулт” ЕООД.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков, чийто трудов стаж е преминал почти изцяло като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин, който в периода 2005-2009 г. е заемал същата длъжност.

Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов. Дългогодишен банков служител, в момента той е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. В последните години работи в „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй, където в момента е управител. Бил е два мандата общински съветник и председател на Общинския съвет на Бяла Слатина.

Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев, който е работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. В момента е заместник-кмет на Община Сливен.

Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1953 г.

В област София работата ще бъде ръководена от Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 1
balkando
преди 10 години
Да не забравят на всеки съветник да има и консултанти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 1
ВУЙЧО
преди 10 години
Пълен смях , нямам думи , да назначат поне и един трейдър от форума да им оправя финансовите каши , които ще забъркат , хаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
THE TRADER
преди 10 години
Трима заместници и седем съветника... А той какво ще прави? Нали той беше експерта, какво толкова ще го съветват?!? Би трябвало той да ги разбира нещата! Да, ама не, както казва Бочаров, а той е умен човек!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
THE TRADER
преди 10 години
Трима заместници и седем съветника... А той какво ще прави? Нали той беше експерта, какво толкова ще го съветват?!? Би трябвало той да ги разбира нещата! Да, ама не, както казва Бочаров, а той е умен човек!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
prodigal
преди 10 години
Жоре, не пиши за неща от които грам не разбираш :) Единствената спекула на Орешарски, за която знам, донесе на страната към 260 милиона лева приход - просто купи подценен БГ дълг, когато всички се бяха *** от страх, та така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още