IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски ще предложи Цветлин Йовчев за вицепремиер

Първоначално обявената структура на кабинета включваше един вицепремиер, а заявките бяха, че по-късно ще бъде обявен втори, отговарящ за икономическите ресори

12:05 | 14.06.13 г. 4
Орешарски ще предложи Цветлин Йовчев за вицепремиер

Министър-председателят Пламен Орешарски ще предложи промяна в структурата на Министерския съвет, като възложи координиращи, респективно вицепремиерски функции, на министъра на вътрешните работи. Това стана ясно  от изказване на министър-председателя в парламента след представянето на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, съобщава Dnes.bg.

Предложението на премиера е коренно различно от първоначалната му визия за структурата на кабинета, която представи преди две седмици. При обявяването на кабинета беше съобщено, че това правителство няма да има силов вицепремиер, за да се разграничи от стила на управление на ГЕРБ. 

Тогава Орешарски каза, че кабинетът му ще има двама вицепремиери – Зинаида Златанова, която е и министър на правосъдието, и втори, който ще отговаря за икономическите ресори, но ще бъде обявен на по-късен етап, заради настоящи неприключили ангажименти на въпросната личност.

Лидерът на БСП Срегей Станишев също заяви, че в кабинета „Орешарски“ няма да има силов вицепремиер. “За съжаление МВР в последните години беше силно партизирано. МВР трябва да бъде стожер на държавността, да бъде защитник на интересите на българските граждани, а не - в услугата на една или друга партия", каза Станишев, след като президентът Росен Плевнелиев подписа указ, с който предложи на Народното събрание да гласува кабинета на Пламен Орешарски.

Министър на вътрешните работи е Цветлин Йовчев. До началото на май той беше началник на кабинета на президента на България Росен Плевнелиев. В периода 2011-2012 година е съветник в Министерския съвет. Цветлин Йовчев е председател на ДАНС от 2009 до 2011 година. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
А бе тия, що не си кажат направо, какво искат!Какво са го заусуквали, та ха наляво, ха надясно, та у реката!То не беше мазало, не беше клепало!Колкото повече говори Орешарски, взет на кредит от БСП, както се разбра, толкова по е ясно, че на Станишев не му излизат сметките. Няма как! Единия да стои зад гърба на другия и да се върши работа!Няма как, Станишеви, няма как! Заминавайте си, а от БСП-то да се събуждат и стига са си гризали ноктите, да направят и те нещо. Що за лидер са си избрали! Не мога да повярвам, толкова ли са се оплели, като свински черва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 0
data
преди 10 години
Кво начало - едвам тръгна и КАТАСТРОФИРА !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Няма нещо, което Орешарски е обещал и да го е изпълнил. Много слабо начало за "експертен" кабинет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
data
преди 10 години
г-н Йовчев който беше представен като професионалист от кариерата явно много добре ще се сработи с новия шеф на ДАНС .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още