fallback

Цветлин Йовчев: Оставката на кабинета не е на дневен ред

Подобно прибързано решение може да хвърли държавата в хаос, според министъра на вътрешните работи

14:45 | 26.06.13 г. 10

                                                                                                             От: Камелия Цветанова

„В момента оставката на правителството не стои на дневен ред и причината за това е, че решенията на проблемите, които поставиха хората, дори и тези, които протестират, са в програмата на кабинета на Пламен Орешарски.

Една прибързана оставка може да хвърли държавата в хаос, има ситуации, в които трябва да се оценят рисковете и да се решава отговорно”. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след редовното правителствено заседание.

Относно двата протеста тази вечер – единият против правителството, а другият в негова подкрепа, Йовчев беше категоричен, че е създадена нужната организация, за да не се стигне до сблъсъци и насилие. „Искам да благодаря на колегите, които вече дни наред работят по 12, 15, 16 часа и се справят със задълженията си, искам да благодаря и на гражданите, които подпомагат протичане на протестите и изолират провокаторите”, каза той.

Йовчев коментира също, че „полицията не е на министъра, нито на партиите, а на гражданите и ще работи само в техен интерес”.

Подобна позиция изрази и депутатът от БСП Георги Кадиев пред парламента, където се бяха събрали недоволни граждани срещу кабинета „Орешарски“.

„Сигурен съм сто процента, че не искам избори сега.  Подаване на оставка сега води до ексалация на напрежението и спирала от избори, която как ще завърши никой не знае“, каза той.

Кадиев смята, че на правителството трябва да се даде още един шанс, Пламен Орешарски да си влезе в ролята наистина на премиер, да назначи министри, които са си негови експерти, зам.-министри, областни управители, всякакво прекратяване на политическия натиск от страна на партиите и работи един вид като служебно правителство само че при работещ парламент. Това е работещата формула“, смята Кадиев.

Това, което „Атака“ направиха днес, беше демонстративна неподкрепа на правителството, смята той, след като днешното пленарно заседание се провали заради липсата на кворум.

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:21 | 10.09.22 г.
fallback