fallback

Президентът обявява до дни решението на политическата криза

Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намираме, ще плати много висока политическа цена, коментира държавният глава в интервю за Нова ТВ

23:28 | 27.06.13 г. 32

Президентът Росен Плевнелиев готви обръщение към нацията, в което ще посочи най-удачното според него решение на кризата, в която е изпаднала страната. Това обяви самият Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

„Решението обаче не може да бъде взето само от парламентарно предствените партии. В търсенето му трябва да участват и гражданските организации“, посочи той.

Той заяви, че не може да мисли единствено за това кога ще се проведат следващите избори, но и за онова, което ще случи след тях. „Аз не се боря за повече власт, а за повече демокрация. Не искам да бъда този, който ще разделя и дестабилизира, а този, който ще надгражда“, заключи президентът.

Що се отнася до бъдещето му в политиката, държавният глава отрече, че ще създава собствена партия. “Дори и след края на мандата ми не е морално да се връщам политиката”, коментира той.

Плевнелиев посочи, че не е във война с никого. „Аз дадох доверието си за кабинета „Орешарски”, но след това го оттеглих. Това не означава, че съм във война с когото и да било и няма да подкрепя всяка смислена реформа”, заяви той.

По думите му преходът в България не е приключил. “Протестите показват, че сме го докарали до фасадна демокрация със силно задкулисие“, посочи президентът.

„Оттук нататък всеки, подценил новата ситуация, в която се намираме, ще плати много висока политическа цена“, заключи Росен Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:03 | 11.09.22 г.
fallback