IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски покани най-богатия китайски предприемач да инвестира у нас

Бизнесът на Уан Дзиенлин е в сферата на туризма и хотелиерството

10:27 | 11.09.13 г. 3
<p>
	Орешарски на срещата си в Далиен с Уан Дзиенлин. <em>Снимка МС</em></p>

Орешарски на срещата си в Далиен с Уан Дзиенлин. Снимка МС

Моментът за инвестиране в Нова Европа е сега. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Далиен с Уан Дзиенлин, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът запозна най-богатия, според „Форбс”, китайски предприемач с възможностите за инвестиции в България. „Разбрах, че вече имате инвестиции в САЩ. Трябва да дойдете и в Европа. Старото правило за диверсификация винаги е в сила”, отбеляза министър-председателят.

Орешарски е изтъкнал, че в България секторът, който се развива бързо, е туризмът - морски, планински, спа. Пред китайския предприемач премиерът е подчертал, че в страната ни годишно идват над 6 млн. чужденци.

"България е на първо място в Европа по брой минерални извори, част от които все още не са разработени добре, а спа индустрията все още има много резерви”, е добавил  Орешарски. Той е отбелязал, че България е известна като страната на розите и е разказал за качествата на българското розово масло.

Уан Дзиенлин, който досега не е бил в България, е обещал да планира делегация, ръководена лично от него, за да посети страната ни до края на годината.

Бизнесът на Уан Дзиенлин е именно в сферата на туризма и хотелиерството. По негови думи китайският пазар ще бъде голямо предизвикателство за българските фирми.

В края на срещата премиерът Орешарски е подарил реплика на най-старото злато, обработено в България. Подаръкът на Уан за министър-председателя е свитък, правен от първия китайски калиграф.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
Slavvi
преди 10 години
Орешарски хитро, по Бай Ганьовски:- Кво ше кажеш за яките далаверки, на които те светнах?Дзиенлин:- Да спреш да ме вземаш за балама, че ако ти плясна едно шамарче......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Излъчването на лицата на снимката ми е напълно достатъчно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още