IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойнев: Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата

Дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им до края на седмицата

09:54 | 26.03.14 г. 7
Стойнев: Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата

До вчера нямаше постъпили плащания в сметките на НЕК от страна на ЕРП-тата, съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Припомняме, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране постави седемдневен срок на дружествата да се разплатят с държавната компания.

За Investor.bg от регулатора уточниха, че срокът за ЧЕЗ изтича в четвъртък -27 март, а за останалите две дружества - Енерго Про и EVN, срокът е 28 март. Датите са различни, тъй като дружествата са получили в различни дни становището на ДКЕВР.

На този етап дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им до края на седмицата.

Драгомир Стойнев съобщи още, че не се притеснява от заплахата на EVN за внасяне на иск на стойност 1 млрд. евро срещу държавата. "Подобни искове се решават в съда", допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 1
milioner4e
преди 10 години
И няма и да постъпят. Стига си михте ръцете с ЕРП-тата, знам че са удобна мишена, защото едва ли някой българин ги харесва, но прозира как искате те да платят популисткото ви намаление, но и то няма да ви задържи на власт, така че аре се стегнете малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Ma аз колко пъти да кажа, че Орешарски го боли ***цензурирано***Делото е срещу България, демек, ще плащаме аз и ти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Вече е факт първото дело в арбитражен съд срещу България от едно от ЕРП-тата.Да видим сега колко струват жалкия Орешарски заедно с цялото престъпно правителство на БСП и ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Абсолютно съгласен, само че те не искат да ги изгонят а да вземат 320 милиона. Няма как да стане, просто сумата е прекалено голяма. Ако искаха да ги подстрижат с милион - два, можеха с такъв натиск, но толкова пари просто няма да им дадат, мисля че е крайно време на Стойнев да му уври главата за това. Намалете сумата и ще ви дадат, такава сума просто няма да стане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
stoiloff
преди 10 години
Стойнев,Стойнеееевввв......Подхода Ви е неправилен! Не им искайте парите за тези плащания, а за надвзети пари за инвестиционни разходи, които те или не са направили, или са раздули до космоса! Платени гигантски ненужни хонорари, платени разходи на подизпълнители с акт 19, които са над пазарните за същия период! Влиза се с прокуратура и ДАНС и се прави ревизия от независими вещи лица! И се реже, реже до кокал за всеки надвзет разход със жестоки лихви! И така ще имате основание наистина да ги изгоните, защото те ще вкарат България в нова каменна ера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 4
Батя
преди 10 години
Ами няма да има бе, *** комунист!НЕК кога ще има плати на тях!?Да фалират и тогава сами да се прецакат като ви дадат законово основание да им вземете лицензите ли!?Най-некадърния министър, в това некадърно правителство!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още