IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Законът ще е водещ за решаване на спора с ЕРП-тата

Австрия е традиционен икономически партньор на България, отбелязва премиерът

22:37 | 25.03.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Орешарски: Законът ще е водещ за решаване на спора с ЕРП-тата

„Законът трябва да бъде критерият за решаване на спора за ЕРП-тата“, коментира пред журналисти премиерът Пламен Орешарски след участието си в срещата на Австрийския бизнес кръг, цитиран от БТА.

Премиерът е информирал, че по време на срещата по темата за ЕРП-тата е имало по-общ въпрос и на него той е отговорил също по-общо, като е посочил, че често изникват спорове и между най-добрите приятели и важното е не какъв спор е изникнал, а как се излиза от него

Премиерът е изразил мнение, че страната ще следва плътно закона, всички институции, които са замесени в спора между ЕРП-тата и доставчика на ток, независим регулатор, чиито действия се оспорват в съда. „Затова законът е този, който трябва да бъде критерият за решаване на този спор“, е заявил още премиерът.
 
Орешарски отбелязва, че Австрия е традиционен икономически партньор на България и сега държи първи места като размер на преки инвестиции, на принос на компаниите, които са с австрийски акционери, в БВП. Той посочва още, че за правителството е важно насърчаването както на съществуващите, така и на нови инвестиции от Австрия.

Премиерът е запознал деловите среди с политиките на правителството. Най-често задаваните въпроси са били за устойчивостта на данъчното облагане, фискалната стабилност в контекста и на необходимост от икономически растеж, за туризма, здравеопазването и лекарствената политика.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, която също е участвала в срещата с австрийските делови среди, е добавила, че сред темите, които са интересували бизнеса, са били тези за интеграция на ромите и образованието.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че австрийският концерн EVN ще се обърне към арбитражен съд във Вашингтон, ако България действително отнеме лиценза на оператора.

Всичко по темата за ЕРП-тата четете тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Това означава че нищо няма да се промени.Цялата пушилка беше за заблуда на тъпите маси от "енергийно бедни" и нарастващата бройка колебаещи се фенове на БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
0
преди 10 години
Имате правописна грешка в заглавието-"вИдещ".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
По важно е, кой е писал закона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още