fallback

5700 нови коли Volkwagen и Audi засегнати от Дизелгейт в България

Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189

11:20 | 01.10.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

5700 нови коли от марките  Volkswagen и Audi са засегнати в България от скандала с манипулирания софтуер, съобщиха днес от дилъра на двете марки "Порше БГ".

Броят на засегнатите автомобили, доставени от "Порше БГ", е 3500 леки коли на Volkswagen, 900 бройки лекотоварни автомобили от същата марка, както и 1300 машини от марката Audi. Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189, като от фирмата гарантират, че те са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация.

"Потвърждаваме отново, че новите автомобили с Еuro-6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189 не са засегнати по никакъв начин. Съгласно плана за действие първоначална стъпка е съответните клиенти да бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено. Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение на сервиза", се казва в съобщението на българския представител на Volkswagen.  Засега не е ясно дали сервизната акция ще бъде за сметка на производителя.

Повече за скандала можете да прочетете тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още