IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber планира емисия облигации за до 2 млрд. долара

Компанията се стреми да натрупа оборотен капитал за разширяването на дейността й по света

20:20 | 15.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Компанията за споделени пътувания Uber планира да привлече допълнително до 2 млрд. долара чрез издаване и пласиране на дългови книжа.

Емисията ще се състои през следващата седмица, съобщава в. Wall Street Journal, цитиран от БТА.

Консултанти за тази операция ще бъдат американската банка Morgan Stanley и британската Barclays.

Изданието напомня за решението на обществения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия да инвестира 3,5 млрд. долара в Uber и обяснява планираната дългова емисия със стремежа на компанията да натрупа оборотен капитал, необходим за динамичното разширяване на дейността й по целия свят.

По оценка на Wall Street Journal в случай на успех компанията ще доведе обема на средствата, събрани чрез ценни книжа, почти до 15 млрд. долара.

На 5 юни основателят и директор на компанията Травис Каланик съобщи на лекция в Москва, че не планира да пуска акции на борсата чрез първично публично предлагане.

Uber е основана през 2009 г. Услугите на компанията са достъпни в над 400 града по света. Тя получава от шофьорите, работещи чрез нея, комисиона от 20 процента от всяко повикване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още