IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber вече предлага и отложени пътувания

Потребителите могат да наемат кола за 30 дни напред

10:19 | 10.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Откакто Uber стартира услугата си за поръчка на споделен превоз с натискането на един бутон в приложение преди шест години, хората все повече оценяват възможността да наемат превоз по поискване през приложението на компанията.

Но от стартъпа посочват, че част от потребителите биха искали предварително да могат да си наемат кола, при това доста преди самото пътуване, така че да има кой да ги вземе от летището след дълъг полет например.

"Напълно разбрахме това, ето защо от днес стартираме в международен план Отложените пътувания“, посочва в уебсайта си компанията.

От Uber поясняват, че потребителите вече могат да си поръчват кола за след 30 минути, но имат възможността да го направят и за 30 дни напред.

Всичко това се случва отново чрез мобилното приложение UberX, в което вече има вградена опция за избор на датата, часа, мястото, локацията и дестинацията. Освен това, ако се наложи, потребителят може да отмени пътуването.

Самата компания пък изпраща напомняне 24 часа преди пътуването, както и 30 минути преди него, за да се увери, че шофьорът няма да пристигне напразно. Предвидени са известия за това, че колата вече е на път.

Uber дава приоритетен достъп на потребителите, които имат бизнес профили или са свързани с бизнес акаунта на компанията, в която работят.

Световният старт на новата услуга започва днес в Сиатъл, като веднага след него ще се наредят топ дестинациите за бизнес в света. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още