IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на нови автомобили в Германия намаляват с 3% през юни

Очаква се вътрешно автомобилно производство и износ да се понижи

14:28 | 04.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продажбите на нови автомобили в Германия намаляват с 3% на месечна база през юни до 327,8 хил. броя, показват данните на Съюза на автомобилната индустрия (VDA), предаде Ройтерс.

На годишна база регистрациите на нови автомобили на най-големия европейски автомобилен пазар все още са повече – с 3% до 1,79 млн. автомобили.

Индустриалната асоциация обяви, че очаква германското вътрешно автомобилно производство и износ да се понижат с по 2% всяка през тази година до съответно 5,6 млн. и 4,3 млн. автомобили.

Автомобилните производители наблюдават със загриженост падащия пазарен дял на дизеловите автомобили и нарастващия дял на колите, които емитират повече въглероден диоксид, посочва в съобщението си VDA.

След германските избори след по-малко от три месеца се очаква автомобилната индустрия в страната да допринесе за плана за намаляване на замърсяването от дизелови двигатели, за да се подобри качеството на въздуха и да се възстанови доверието, което беше намалено от скандала „Дизелгейт“ през 2015 г. 

В края на юни германското транспортно министерство обяви плановете си да създаде специален институт, който да извършва тестове на автомобилните емисии с цел да възвърне доверието на потребителите. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още