fallback

Добринт: Рано е да погребваме двигателя с вътрешно горене

Електрическите автомобили са бъдещето, но още не е ясно дали те са готови за масовия пазар, твърди германският транспортен министър

16:32 | 27.07.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският министър на транспорта Александър Добринт обяви създаването на фонд на стойност стотици милиони евро, който трябва да помогне на градовете да развият и оптимизират транспортната си инфраструктура без да забраняват дизеловите автомобили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Фондът ще помага на градовете да развиват транспортната система и да оптимизират трафика, за да намалят емисиите на опасни газове, каза Добринт преди "дизеловата среща на върха" на представители на федералните и провинциални власти с автомобилостроителите.

Министърът отказа да последва примера на Великобритания и Франция и да обяви конкретни дати за спиране от движение на автомобили с бензинови и дизелови двигатели. Все още е твърде рано да се погребва двигателят с вътрешно горене и все още не се знае дали въглеродно-неутралните синтетични горива няма да бъдат също толкова добро решение, колкото технологиите за електрически батерии, отбеляза той.

„Все още ни предстоят (да намерим - бел. ред.) технологични решения", каза министърът, допълвайки, че макар електрическите автомобили да са бъдещето, все още не е ясно дали те са готови за масовия пазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още