IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск остава председател на Tesla

Компанията е напът да изпълни целта за производството на Model 3, коментира предприемачът

09:32 | 06.06.18 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че производството на 5000 брoйки Model 3 седмично до края на юни е "много вероятно", след като производствените линии демонстрират способността си да правят по 3500 седмично, предава Ройтерс.

"Това са най-уморителните месеци, които някога съм имал... но все още мисля, че доближаваме целта", обясни Мъск по време на годишната среща на акционерите в Маунтин Вю, Калифорния.

Коментарите Мъск направи, след като акционери преизбраха трима директори в борда и гласуваха против предложението да отнемат ролята на председател от Мъск. До момента това бе най-голямото предизвикателство пред производителя на електромобили, който се сблъсква също с проблеми с производството и с очакванията на много анализатори, че ще трябва да набере нов капитал.

Стойността на акциите на компанията се повиши с 1% по време на следборсовата търговия.

Tesla и нейният прочут главен изпълнителен директор са гледани под микроскоп през последните месеци след редица негативни публикации в медиите за катастрофи с коли на фирмата, както и за капитала на компанията и лидерския стил на Мъск, който публично се отнася грубо към финансови анализатори и журналисти.

"В Tesla създаваме коли с любов", коментира Мъск. "Много други компании залагат на маркетинг или на финансовите си отдели, без да влагат душа. Ние не сме перфектни, но влагаме цялото си сърце и душа в това и наистина ни е грижа".

Tesla се бори да достигне целта за производството на новия си седан Model 3, който е ключов за дългосрочната рентабилност на компанията. През април Tesla заяви, че произвежда по 2270 превозни средства на седмица – под половината от обещаните 5000 седмично.

Производствените проблеми отложиха доставките на превозни средства до потребителите и засегнаха приходите, тъй като компанията продължава да инвестира сериозни суми в поправките на проблемите в производството на Model 3.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 8
vzhekoff
преди 5 години
Не че нещо, но целта за края на юни беше 6000 (шест) ! Има го в предишните статии. Чакаме да видим колко точно е станало производството през май. Промъкнаха се твърдения, че пак са спирали линията за няколко дни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още