IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW и Porsche връщат почти 227 000 коли в сервизите

Причината е нужда от актуализиране на софтуера на устройството за управление на въздушните възглавници

18:43 | 19.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските автомобилни компании Volkswagen и Porsche трябва да втрнат 227 000 автомобила в сервизите заради проблем с въздушните възглавници и обтегачите на коланите. Тези превозни средства се нуждаят от актуализация на софтуера на устройството за управление на въздушните възглавници, става ясно от информацията на Федералния орган за автомобилен транспорт (KBA). Грешката води до „ограничена функция на въздушната възглавница и обтегача на колана“. Вече имало три случая, в които те се задействали, без да е имало нужда.

Засегнати са 203 400 коли от моделите VW Tiguan, Sharan и CC от годината на производство 2015 и 23 550 броя Porsche 911, Boxster, Cayman и Panamera от 2015 и 2016 г.

В цялата автомобилна индустрия подобни случаи на сервизни акции вече са ежедневие. Броят на официално обявените обратни повиквания до сервизите продължава да се увеличава през тази година.

В Германия и САЩ, два от най-важните пазари на автомобили в света, имаше значително повече сервизни акции през първите шест месеца на годината. Германските производители винаги са на преден план, ако надзорните органи се намесят от съображения за сигурността.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още