IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефектни въздушни възглавници препъват и флагмана на BMW

Германците стартират сервизна акция на всички пазари, спряха продажбите в САЩ

13:29 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

Дефектни въздушни възглавници спряха продажбите на BMW 7-Series в САЩ, предава Automotive News, цитирайки съобщение на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA). Сервизната акция по отстраняването на проблема засяга и други пазари, включително Европа и Китай.

Проблемът с въздушните възглавници няма общо с опасните продукти на Takata. За 7-Series е използван еърбег на Continental AG, при който е открит проблем с управляващия модул. Ако той дефектира, има опасност въздушните възглавници да не се отворят при инцидент, което може да доведе до сериозни наранявания на пътуващите в автомобила.

С такива еърбеци са оборудвани около 26000 екземпляра на BMW 7-Series, произведени между 1 юли и 11 декември 2015 г. Малко над 6000 от тези автомобили са реализирани на пазара в САЩ, около 2600 в Германия и около 4700 в Китай, сочи информацията.

Към момента няма данни за инциденти или наранявания, които са причинени от въпросните въздушни възглавници.

Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведоми от производителя. Ремонтирането на колите ще бъде изцяло за сметка на BMW, като отстраняването на евентуалния проблем отнема около 4 часа престой в сервиза.

Сервизни акции за други автомобили вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още