fallback

BMW отчете рекордни продажби за 2019 г., сигнализирайки за ръст и през тази година

Базираната в Мюнхен компания е продала 2,52 млн. превозни средства през изминалата година, което представлява увеличение от 1,2 на сто спрямо 2018 г.

13:46 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският автомобилен концерн BMW AG заяви, че през 2019 г. продажбите му са достигнали рекордни нива, като това постижение може да бъде подобрено през настоящата година, съобщава Bloomberg. 

Базираната в Мюнхен компания е продала 2,52 млн. превозни средства през изминалата година, което представлява увеличение от 1,2 на сто спрямо 2018 г., когато концернът продаде 2,49 млн. броя автомобили, като в същото време придоби брандовете Mini и Rolls-Royce.

“Ние гледаме на тази година с увереност и се стремим отново да увеличим продажбите през 2020 г.“, заяви Пирве Нова, директор „Продажби“ в компанията.

Оптимизмът на Нова противоречи на гласовете на голяма част от представителите на индустрията. Пазарните анализатори и браншовите лица очакват през 2019 г. да бъде отчетен втори пореден годишен спад при продажбите на автомобили в Китай, най-големият автомобилен пазар в света. В същото време данните за Европа, които се очаква да бъдат публикувани през следващата седмица, също може да се окаже, че са се насочили в тази посока.

SUV (sport utility vehicle) моделите до този момент играеха ролята на спасителен пояс за германския концерн, както и атрактивното купе M8. BMW ще се стреми към удвояване на техните продажби през тази година, в сравнение с постигнатото през 2018 г.

Подобно на своите конкуренти, BMW трябва да балансира разчитането на двигателите с вътрешно горене от своя автопарк, като ги замени с електрически автомобили, ако иска да избегне строгите глоби на ЕС относно емисиите, които влязоха в сила в началото на тази година.

Акциите на BMW поевтиняха с 0,3% до 74,02 евро на старта на търговията във Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:23 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още