fallback

Tesla успя – акциите ѝ вече се търгуват за 1000 долара

Производителят на електромобили изпълни целта си благодарение на нарастващото търсене на неговия седан Model 3 в Китай

20:05 | 10.06.20 г. 4

Акциите на американския производител на електромобили Tesla Inc достигнаха цена от 1000 долара за пръв път, след като нарастващото търсене на седана Model 3 на компанията в Китай и нейните продължаващи усилия по отношение на батериите насърчиха анализаторите на Wedbush да изтъкнат “масивните” пазарни възможности пред концерна, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Анализаторът Даниел Айвс определи търсенето в Китай като „лъч светлина за Tesla“, като компанията изглежда е напът да достави 100 хиляди бройки от местния си завод през първата година. Айвс запази неутралния си рейтинг, но повиши ценовата цел от 800 до 1000 долара и заяви, че книжата на компанията могат да достигнат цена от 1500 долара спрямо прогнозираните по-рано 1350.

По-нататъшното търсене на електромобили в Китай, в съчетание с разхлабването на мерките срещу коронавируса в САЩ и голяма част от Европа, както и потенциалът за "променящи играта" развития по отношение на батериите, които компанията планира да представи на събитие по-късно този месец, сигнализират, че книжата ѝ могат да поскъпнат допълнително, смята Айвс.

Акциите на базираният в Калифорния производител на електрически превозни средства поскъпнаха с 6.8% в сряда следобед, достигайки рекордната цена от 1005 долара на акция.

Книжата на компанията почти удвоиха стойността си пред последната година, а пазарната капитализация на Tesla се повиши до 185 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:25 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още