fallback

Stellantis ребрандира своя европейски бизнес за търговия на дребно

По този начин концернът цели да стимулира онлайн продажбите, като се стреми да увеличи техния дял до 25% към 2030 г.

11:13 | 11.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Автомобилният концерн Stellantis ребрандира своето европейско подразделение за търговия на дребно на Stellantis & You, Sales and Services с цел да увеличи дела на онлайн продажбите до 25 процента към 2030 г., съобщава Automotive News Europe. 

Звеното, което според Stellantis, е втората по големина компания за дистрибуция на автомобили в Европа, комбинира бизнесите PSA Retail и Motor Village на Fiat Chrysler Automobile (FCA). През януари PSA Group и FCA се обединиха, с което поставиха началото на Stellantis.

Ребрандираното подразделение ще действа в 11 европейски страни плюс Мароко. Сайтът на бизнеса е обновен и предлага продажби на нови и употребявани превозни средства, следпродажбени услуги и отдаване под наем.

Британското подразделение на PSA Retail, Robins & Day, ще промени името си на Stellantis & You, Sales and Services през следващата година.

Голяма част от новите превозни средства, предлагани към този момент на сайта, са продукти на марките Peugeot, Citroen, Opel и DS. Предлагат се и употребявани автомобили от марки, различни от тези под чадъра на Stellantis.

В списъка с услуги попадат още продажба на резервни части и онлайн инструмент за собствениците, които продават автомобилите си на звеното за търговия на дребно.

Stellantis сигнализира за намерението си да преработи своя модел на продажба и дистрибуция в Европа. Концернът уведоми дилърите, че ще отмени съществуващите договори след 1 юни 2023 г. Премиум марките, включително Alfa Romeo, Lancia и DS, ще преминат към нов модел, при който автомобилният производител притежава акциите, а не франчайз дилърът.

Освен че се стреми да увеличи дела на онлайн продажбите, звеното иска да увеличи своята рентабилност с 50 на сто до края на това десетилетие.

Подразделението е ръководено от Ан Абад, вицепрезидент „Търговия на дребно“ в Stellantis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:20 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още