IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк поръчва 184 електрически коли Ford Mustang Mach-E

Мярката е част от плана на Джо Байдън да електрифицира автопарка на американската администрация

11:57 | 30.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Ню Йорк ще поръча 184 изцяло електрически превозни средства Ford Mustang Mach-E като част от усилията на американската администрация да електрифицира своя автопарк, съобщава Bloomberg.

Електрическият SUV на Ford Mustang Mach-E ще се използва от няколко градски агенции, включително от полицейското управление на Ню Йорк, офиса на шерифа и от отдела за поддръжка на зелените площи. Очаква се превозните средства да бъдат доставени до 30 юни следващата година, посочват от отдела за административни услуги. 

„Интелигентните инвестиции в електрификацията на автопарка ще помогнат на Ню Йорк да преодолее зависимостта си от изкопаемите горива“, изтъква Доун М. Пинок, изпълняващ длъжността комисар на отдела.

Градът обмисля и сключването на договор с Tesla, който ще включва покупка на седаните Model 3, като в момента се намира в процес на одобрение.

През лятото президентът на САЩ Джо Байдън представи целта за увеличаване на дела на електромобилите от общите продажби на американския пазар до 40-50% към 2030 г. Целта на Байдън, която не е правно обвързваща, спечели подкрепата на големите американски и чуждестранни автомобилни производители, които обаче предупредиха, че ще изискват милиарди долари държавно финансиране.

Според изявление на Белия дом и големите автомобилни производители като Ford, General Motors и Stellantis, новият план е разработен, за да се реализират целите, заложени в Парижкото споразумение за климата, подписано през 2015 г.

Преди това Байдън издаде заповед, с която задължава американската администрация да електрифицира своя автопарк, като новите превозни средства трябва да бъдат произведени в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още