IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla защитава надеждността на Autopilot в отговор на критики от двама сенатори

Системите на електромобилите на компанията помагат на нейните клиенти да шофират по-безопасно от средностатистическия шофьор в САЩ, изтъкват от Tesla

19:00 | 09.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. изтъкна ползите за безопасността на своята система за подпомагане на водача, известна като Autopilot, в отговор на критиките от страна на полиците относно рекламирането на тази технология, съобщава Ройтерс. 

„Автомобилите на Tesla съчетават мощна бордова технология с изцяло електрическо задвижване, за да помогнат на нашите шофьори да увеличат максимално своя потенциал за шофиране и да пазят себе си и другите участници в движението“, пише Роан Пател, старши директор „Развитие на бизнеса“ в Tesla в писмо до американските сенатори Ричард Блументал и Ед Марки. „Функциите Autopilot и системата за автономно шофиране (FSD) на Tesla подобряват способността на нашите клиенти да шофират по-безопасно от средностатистическия шофьор в САЩ“, изтъква още той.

Tesla беше подложена на критики заради рекламирането на своите функции за подпомагане на водача и автономно шофиране, което според обвинителите създава впечатление у шофьорите, че превозните средства са способни на самоуправление без намесата на водача.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) започна две разследвания на дефекти в Autopilot, като базираната в Остин, Тексас, компания се ангажира с най-малко 11 сервизни акции в страната поради проблеми с бордовите функции.

Блументал и Марки посочват в съвместно изявление, че отговорът на Tesla на техните критики представлява отвличане на вниманието.

„Въпреки проблемите с безопасността и фаталните катастрофи компанията изглежда иска да продължи с обичайния си бизнес“, пишат сенаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още