IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM си партнира с туроператор в изграждането на мрежа от зарядни станции в САЩ

Двете компании планират да инсталират 2000 зарядни устройства за електромобили в туристическите центрове в страната

16:51 | 14.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският автомобилен концерн General Motors Co. и туристическият оператор Pilot обявиха, че ще разработят национална мрежа от 2000 зарядни станции за електрически превозни средства в туристическите центрове в САЩ, за да улеснят презареждането в близост до магистралите, съобщава Ройтерс.

Според компаниите мрежата ще бъде брандирана съответно като Pilot Flying J и Ultium Charge 360 и ще бъде захранвана от EVgo. Тя ще покрива до 500 туристически центрове и ще бъде достъпна за всички марки електромобили. 

Партньорите не разкриват подробности относно финансовите аспекти на споразумението.

„GM и Pilot Company разработиха тази програма, за да съчетаят частни инвестиции заедно с предвидени правителствени безвъзмездни средства и програми за комунални услуги, за да помогнат да се намали безпокойството по отношение на пробега и значително да запълнят празнината в търсенето на зарядни устройства за електромобили при дълги разстояния“, заяви главният изпълнителен директор на Pilot Шамик Конар.

Миналия месец Министерството на транспорта на САЩ предложи минимално облекчени стандарти и изисквания за проекти за зареждане на електромобили, финансирани по правителствена програма на стойност 5 млрд. долара.

Администрацията на Байдън посочва, че щатите трябва да дадат приоритет на инвестициите по междущатските основни пътни артерии, да инсталират зарядна инфраструктура на всеки 50 мили (80 км), като зарядните станции трябва да бъдат разположени в рамките на 1 миля от магистралите.

GM и Pilot заявиха, че програмата е насочена към инсталиране на зарядни станции на интервали от по 50 мили. Това е част от вече обявената от GM инвестиция от близо 750 милиона долара за изграждане на зарядна инфраструктура.

Главният изпълнителен директор на GM Мари Бара каза, че „правилната зарядна инфраструктура е ключова част“ от плана за електрификация на националния автомобилен парк в САЩ. Автомобилният производител планира да прекрати продажбите на нови конвенционални коли до 2035 г.

GM заяви по-рано, че си сътрудничи с EVgo за изграждането на мрежа от 3250 зарядни станции в големите градове до 2025 г. Pilot наскоро обяви планове да инвестира 1 милиард долара за надграждане на своите устройства в туристическите центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още