IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla иска да удвои продажбите си в Германия тази година

Компанията е продала близо 25 хил. автомобила в страната до август

16:51 | 18.09.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Tesla иска да удвои продажбите си на автомобили в Германия до 80 хил. тази година, съобщава германското седмично издание Automobilwoche, като се позова на местен мениджър.

Производителят на електромобили е продал 39 714 броя в най-голямата икономика в Европа през 2021 г. и ще продължи да се стреми към годишно удвояване на доставките, съобщава изданието.

Компанията е продала 24 734 коли в Германия в годината до август и ще се стреми да привлече още клиенти с отварянето на магазини и подобряването на офертите за обслужване, пише изданието, цитирано от Bloomberg.

Говорител на Tesla не е отговорил на молбата за коментар.

Компанията се стреми да увеличи продажбите си в Германия, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск предаде първите коли Model Y, произведени в завода край Берлин, на клиенти през март. Разширението на завода беше спряно, след като местният общински съвет отложи за неопределено време гласуване за развитието на завода, съобщи телевизия RBB по-рано тази седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 18.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още