IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Tesla цели да предложи изцяло автономен електромобил до края на годината

Това е поредното повторение на заканата на милиардера да изпревари всички останали при роботизацията на превозните средства

14:23 | 29.08.22 г. 2
Мъск: Tesla цели да предложи изцяло автономен електромобил до края на годината

Първите напълно автономни електромобили под марката Tesla трябва да са готови преди края на годината, заяви главният изпълнителен директор на американския концерн Илон Мъск по време на посещение в Норвегия. Той изрази надежда, че скоро тези превозни средства ще бъдат достъпни за американския пазар и вероятно за Европа в зависимост от регулаторните одобрения, съобщава Ройтерс.

В началото на тази година Мъск заяви, че Tesla ще реализира изцяло автономен електромобил в рамките на по-малко от година, като тук става въпрос за четвърто и пето ниво на роботизация, при които не се изисква какъвто и да е било контрол от страна на хората в превозното средство.

„С течение на времето смятам, че автономното управление ще се превърне в най-важния източник на приходи за Tesla“, изтъква предприемачът.

Миналата седмица Мъск заяви, че цената на напълно автономната система на Tesla ще се повиши до 15 хил. долара в Северна Америка. Според него ценовото увеличение ще влезе в сила от 5 септември. Сегашната цена от 12 хил. долара ще бъде спазена за поръчки, които са направени преди този ден, но ще бъдат доставени по-късно, изтъква Мъск в Twitter.

Пред журналисти в Норвегия най-богатият човек на планетата заяви в понеделник, че светът трябва да продължи да добива петрол и природен газ, за да поддържа цивилизацията, като същевременно продължава да развива устойчиви енергийни източници.

„Реалистично погледнато, смятам, че трябва да използваме петрол и газ в краткосрочен план, защото в противен случай цивилизацията ще се разпадне“, изтъква Мъск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
До: Импeраторът моля, моля, у нас тоже есть автономен транспорт - кон, кто теглит наполовина срязаная лада, как файтон! И техналогия работает и доказана, кагда припадаем с алкаголь, кон уходит на дом сам! Дааа, потом гаварят что мьi адну кафеварку не можем сделать!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Импeраторът
преди 1 година
Може ли от същото AI и за феновете на Путин и Просия, че ако има и GPS ще е добре, че не знаят къде се намират завалийките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още