IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да станеш като Уорън Бъфет, Илон Мъск или Бил Гейтс, ако четеш книгите им?

Младите хора в България четат все повече бизнес книги, посочи Кремена Методиева, основател на издателство Locus Publishing

15:27 | 19.08.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Интересът към бизнес книгите в България се увеличава като цяло. Все повече представители на младото поколение също четат или избират за подаръци тези книги. Те оценяват опита, който може да получим чрез тях. Книгите ни обогатяват, подобряват паметта, те са средство за удоволствие, но и за увеличаване на познанията и експертните ни умения. Това каза в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Кремена Методиева, основател на издателство Locus Publishing.

Запитана защо е добре да четем бизнес книги, Методиева посочи, че от книгите се учим. Много знакови лидери са страстни читатели. Такива са Уорън Бъфет, Илон Мъск, Бил Гейтс.

„Уорън Бъфет прекарва 80% от времето си в четене на книги”, разкри тя.

Методиева представи книгата, издадена от Locus Publishing „Пътят на фрилансъра” - всеобхватен пътеводител, съдържащ всичко, което работещите на свободна практика трябва да знаят. От тази книга те ще разберат как да започнат и да развиват бизнеса си като фрилансъри.

„Много държави, сред които Латвия и Естония, имат политики за привличане на фрилансъри”, посочи основателят на издателство Locus publishing.

Тя коментира и предимствата да работиш на свободна практика. „Плюсовете от това са, че си свободен, сам си си шеф, може да избираш къде да работиш, с кого да работиш и по кое време. Като минуси веднага се сещам за липсата на финансова сигурност, за липсата на месечна заплата. Често се губи границата между работа и личен живот, особено ако се работи вкъщи. Затова се налага да се помисли за баланс“, съветва Методиева.

Според нея най-важното в добрите практики за фрилансъра е доброто име и репутация. „Това е най-голямата, най-сигурна и ефективна реклама", подчерта Кремена Методиева и поясни, че в книгата има цяла глава, която е посветена на работата със социалните мрежи.

По думите ѝ основното изискване е фрилансърът да бъде откриваем, за да го намират клиентите и партньорите.

„Профилите им в социалните мрежи трябва да са професионални. Това е визитката, която осигурява клиентите”, подчерта издателят.

Може ли книгите да ни научат как да направим успешна стратегия? Какво да очакваме от новите книги за бизнес на издателство Locus Publishing може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още

Коментари

Финанси виж още