fallback

Виетнамският автомобилопроизводител VinFast изтегля над 700 от електромобилите си за проверка

Някои от сензорите за страничен удар при електромобилите трябва да бъдат заменени, посочват от компанията

12:03 | 16.10.22 г.
Автор - снимка
Създател

Виетнамският производител на автомобили VinFast обяви, че ще изтегли 730 бройки от своя модел електромобили VF e34, налични само на вътрешния пазар, за да направи проверки и да замени сензорите за страничен удар, пише Ройтерс.

VinFast, която започна работа през 2019 г., е звено на най-големия когломерат в страната Vingroup. Компанията е продала 2208 от електромобилите си, откакто те бяха пуснати на пазара в края на миналата година.

"Сензорите за страничен удар на системата за въздушната възглавница може да отчетат грешка за несъвместимост с контролера на възглавницата... и следователно може да изпрати погрешен сигнал към контролера", обясняват от VinFast в свое изявление.

Производителят на електромобили се подготвя да стъпи и на пазара в САЩ, където се надява да се конкурира с големите имена в бранша и да достави първата си партида от 5000 изцяло електрически спортни модели коли през ноември.

Компанията е отчела почти 65 хил. резервации в световен мащаб и очаква да продава 750 хил. от возилата си годишно до 2026 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:05 | 16.10.22 г.
fallback
Още от Новини виж още