IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнамският автомобилопроизводител VinFast изтегля над 700 от електромобилите си за проверка

Някои от сензорите за страничен удар при електромобилите трябва да бъдат заменени, посочват от компанията

12:03 | 16.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Виетнамският производител на автомобили VinFast обяви, че ще изтегли 730 бройки от своя модел електромобили VF e34, налични само на вътрешния пазар, за да направи проверки и да замени сензорите за страничен удар, пише Ройтерс.

VinFast, която започна работа през 2019 г., е звено на най-големия когломерат в страната Vingroup. Компанията е продала 2208 от електромобилите си, откакто те бяха пуснати на пазара в края на миналата година.

"Сензорите за страничен удар на системата за въздушната възглавница може да отчетат грешка за несъвместимост с контролера на възглавницата... и следователно може да изпрати погрешен сигнал към контролера", обясняват от VinFast в свое изявление.

Производителят на електромобили се подготвя да стъпи и на пазара в САЩ, където се надява да се конкурира с големите имена в бранша и да достави първата си партида от 5000 изцяло електрически спортни модели коли през ноември.

Компанията е отчела почти 65 хил. резервации в световен мащаб и очаква да продава 750 хил. от возилата си годишно до 2026 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 16.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още