IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla пусна бета версия на система за напълно автономно шофиране в Северна Америка

Компанията очаква регулаторно одобрение на технологията през 2023 г.

19:18 | 24.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Софтуерът на Tesla Inc. Full Self-Driving Beta вече е достъпен за всички водачи на електромобилите на компанията в Северна Америка, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск, цитиран от Ройтерс. Сега автопроизводителят, който е глобален лидер на пазара на електромобили, очаква регулаторно одобрение, което ще позволи на превозните средства да се движат без човешка намеса по обществените пътища.

„Бета версията на системата за автономно шофиране на Tesla вече е достъпна за всеки в Северна Америка, който иска да я използва и който е закупил тази опция“, написа в Twitter милиардерът.

 През октомври Мъск заяви, че софтуерът, който играе ролята на асистент на водача в електромобилите на Tesla, няма да получи регулаторни одобрение през тази година.

Мъск се надява да осигури актуализация на системата Full Self Driving (FSD) през 2023 г., за да покаже на регулаторите, че технологията е много по-безопасна от човешкия фактор.

Автомобилният производител продава софтуерната добавка FSD срещу 15 000 долара. Тя позволява на електромобилите да сменят платната и да паркират автономно. Това допълва неговата стандартна функция Autopilot, която позволява на автомобилите да се движат, ускоряват и спират самостоятелно в рамките на своята лента.

Tesla, която е критикувана относно тестването на все още незавършената технология по обществените пътища, също е разследвана от Министерството на правосъдието в САЩ зари твърденият на компанията, че електрическите ѝ превозни средства могат да се движат самостоятелно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още