IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony Honda Mobility представи електромобил с марката Afeela

Моделът на съвместното предприятие, който се появи на изложението в Лас Вегас, представлява седан с 45 сензора, включително камери, радар и ултразвукови сензори

11:29 | 05.01.23 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Sony Honda Mobility Inc. обяви, че електрическото превозно средство на съвместното предприятие на Sony Group Corp. и Honda Motor Co. ще бъде пуснато в продажба под марката Afeela, съобщава Bloomberg. Моделът представлява поредният залог в индустрията, който ще се опита да разруши доминацията на Tesla Inc. на един вече пренаселен пазар.

Автомобилите под новата марка ще се възползват от технологичния опит на Sony и Honda, изтъква главният изпълнителен директор на Sony Honda Mobility Ясухиде Мизуно, разкривайки първия прототип на начинанието по време на пресконференцията в кулоарите на технологичното изложение в Лас Вегас – CES.

Новата компания си сътрудничи с Qualcomm Inc. и Epic Games Inc., за да интегрира 5G свързаност и модерни развлекателни системи.

Първата кола на съвместното предприятие, която се появи на CES, представлява седан с 45 сензора, включително камери, радар и ултразвукови сензори. Това е „софтуерно дефинирано превозно средство“, заяви изпълнителният директор на Qualcomm Кристиано Амон по време на презентацията. Sony изтъкна, че ще поддържа автомобилите Afeela постоянно актуализирани, докато Амон добави, че пакетът от облачни платформи Snapdragon Digital Chassis, разработен от неговата неговата компания, ще бъде проектиран да позволява това.

Tesla постави стандарта при свързаните превозни средства чрез редовното добавяне на игри и други подобрения. Sony, Honda и много други европейски автомобилни производители като Volkswagen AG вече си сътрудничат, за да съчетаят възможностите за производство на автомобили с познанията на технологичните компании в сферата на развлеченията, мрежите и сензорите, за да съкратят времето за разработка на интелигентни електрически коли.

Epic Games ще работи със Sony Honda, за да подкрепи „доставянето на свързани автомобилни изживявания, които са водещи не само във визуалната комуникация и безопасността, но и в забавленията“, споделя главният технологичен директор на Epic Games Ким Либрери на събитието.

Съвместното предприятие между Sony и Honda беше обявено официално през октомври. То планира да доставя първокласни електромобили в Северна Америка и Япония от 2026 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 05.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
Хммм ... японските концерни се съюзяват помежду си , хамериканските също , европейските също , поднебесните са отделни ... Светът бил глобален ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още