IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Magna повиши леко прогнозата си за целогодишните продажби след добър отчет

Компанията очаква да се засили производството на леки автомобили на двата най-големи пазара – Европа и Северна Америка

16:55 | 05.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Канадският доставчик на автомобилни компоненти Magna International Inc. леко повиши прогнозата си за продажбите за цялата година, тъй като компанията очаква да се засили производството на леки автомобили на двата най-големи пазара - в Северна Америка и Европа, съобщава Ройтерс.

Глобалната автомобилна индустрия се възстановява от недостига на чипове и високите цени на суровините, скъпата логистика и труд, които възпрепятстваха усилията на концерните за посрещане на търсенето на клиентите.

Автомобилните производители също ускоряват производството, за да отговорят на голямото изоставане при поръчките и да доставят на време необходимите превозни средства на дилърите.

Клиентът на Magna General Motors Co. наскоро повиши прогнозите си за печалбата и паричния поток за цялата година, тъй като търсенето остава силно въпреки мрачните икономически перспективи.

Magna очаква приходите за 2023 г. да попаднат в диапазона 40,2-41,8 млрд. долара, което е повече спрямо предходната прогноза за приходи от 39,6-41,2 млрд. долара.

Компанията отчете печалба на акция от 1,11 долара за първото тримесечие, надминавайки очакванията за печалба от 0,83 долара на акция.

Приходите от продажби достигат 10,67 млрд. долара, което е повече от очакваните от анализатори 9,86 млрд. долара.

През април 2021 г. Magna и израелският стартъп REE Automotive обявиха планове за съвместно разработване на електромобили. Превозните средства ще могат да бъдат изграждани според точните спецификации на „глобалните технологични компании и представителите на електрическата мобилност“, като същевременно това ще ускори навлизането им на пазара, се посочва в съвместно изявление на Magna и REE.

Magna, която е известна като потенциален партньор на Apple по отношение на плановете на производителя на iPhone да навлезе в бизнеса с автономни превозни средства, вече произвежда автомобили като подизпълнител за BMW и Jaguar Land Rover. През 2020 г. канадският разработчик създаде съвместно предприятие с южнокорейската компания LG Electronics, което ще изгражда електромобили с цел да извоюва своето място на световния пазар, който се очаква да нарасне съществено през следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още