IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford понижава цените на електрическия SUV Mach-E

Наскоро Tesla оказа натиск върху конкуренцията, намалявайки цените на някои от моделите си 

14:00 | 09.05.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

След като Tesla понижи цените на някои от моделите си в САЩ, и американският конкурент Ford също намалява цената на своя електрически SUV Mustang Mach-E и отново пуска записвания за поръчки, предава Ройтерс.

Цената на Mach-E ще падне с 3000 до 4000 долара в зависимост от модела, съобщиха от Ford във вторник. Едва през миналия месец американските власти намалиха наполовина бонуса за закупуване на модела от 7000 долара на 3750 долара. Продажбите на Mach-E са се сринали с 20% през първото тримесечие.

Конкурентът Tesla снижи цените на своите електрически автомобили няколко пъти през последния месец, оказвайки натиск върху конкуренцията. В понеделник Tesla отново повиши цените на своите бестселъри Model 3 и Model Y в Канада, Китай, Япония и САЩ с до 290 долара.

Ford намали цената на Mach-E през януари, но не бе обявил намаление на цените на другите си електрически автомобили, включително пикапа F-150 Lightning. Tesla все още не е доставила първия си електрически пикап, който трябва да се появи по-късно тази година.

Маржовете на печалба на Tesla се свиват, тъй като тя продава само електрически автомобили. Но Ford все още генерира преобладаващата част от продажбите си от рентабилните си продажби на бензинови автомобили и камиони. Така компанията успя да отчете по-добри резултати дори при обявеното по-рано намаляване на цените на електрическите превозни средства.

През миналата седмица Ford запази прогнозата за годишните приходи, която публикува през март въпреки сегашното намаление на цените. Компанията потвърди по-ранната си прогноза, че очаква да спечели между 9 и 11 млрд. долара на коригирана база тази година. Продажбите на електромобили при Ford все още са малка част от общите продажби и промените в цените не движат печалбата по начина, по който го правят в Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 09.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
evlogi
преди 11 месеца
Наскоро изпреварих един такъв по Тракия.Влачеше се със 100, явно пестеше батерия завалийката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още