IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски доставчик на части се фокусира върху електромобилите

BorgWarner очаква, че бизнесът с части за електрически коли ще генерира около половината от общите очаквани приходи от продажби от над 10 млрд. долара до 2027 г.

21:36 | 07.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Доставчикът на авточасти BorgWarner прогнозира, че неговият бизнес с компоненти за електрически превозни средства ще генерира около половината от общите очаквани приходи от продажби от над 10 млрд. долара до 2027 г., тъй като компанията се стреми да отговори на силното търсене на по-зелени транспортни решения, съобщава Ройтерс.

Базираната в Мичиган, САЩ, компания очаква сегментът за електрически продукти да генерира приходи от 2,3 до 2,6 млрд. долара само през 2023 г., които ще нараснат до 5,6 млрд. долара през 2025 г.

През последните две години BorgWarner увеличи усилията си да се трансформира в доставчик на електромобилни части, като купи пет компании и отдели бизнеса си с горивни системи и сегменти за резервни части в отделна фирма.

Клиентите на компанията - Volkswagen, General Motors и Ford – се стремят да разширят значително своята гама от електромобили, за да се конкурират по-успешно с пазарния лидер Tesla, който разчита само на четири модела.

През последното фискално тримесечие BorgWarner представи по-ниска от очакваното коригирана печалба, тъй като ограниченията в рамките на веригата на доставки продължават да създават проблеми за бизнеса на компанията.

Като част от тези планове BorgWarner инвестира 500 млн. долара  в американския производител на полупроводници Wolfspeed, за да си осигури годишен капацитет в размер на 650 млн. долара за устройства със силициев карбид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 07.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още