IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от най-големите доставчици на автомобилни части ще строи завод в Унгария

Канадската Magna влага над 50 млн. евро в съоръжение за продукти за каросерии и шасита в унгарския град Вечеш

11:58 | 12.05.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Канадският производител на автомобилни компоненти Magna Group ще разшири своя отпечатък в Източна Европа, като планира да изгради нов завод във Вечеш, Унгария, съобщава Automobilwoche.

Съоръжението ще осигури над 240 нови работни места, изтъкват от компанията.

Новият завод на Magna в Унгария ще произвежда продукти за каросерии и шасита, като ще се простира на площ от 419 хил. квадратни метра. Планирано е търговското производство да започне през 2025 г.

Компонентите ще бъдат доставяни на две европейски компании за премиум автомобили, изтъква Magna.

Канадският концерн ще инвестира над 50 млн. евро в строежа на съоръжението и планира да наеме първоначално над 240 служители, като техният брой ще нарасне до над 300 по време на надгражданията на фабриката.

„От десетилетия Magna оценява производствения и инженерния талант на Източна Европа и сме доволни, че отново разширяваме дейността си и създаваме нови работни места в региона“, изтъква Джон О'Хара, президент на звеното Magna Body and Chassis Group.

По-рано този месец Magna леко повиши прогнозата си за продажбите за цялата година, тъй като компанията очаква да засили производството на леки автомобили на двата най-големи пазара - в Северна Америка и Европа, съобщава Ройтерс.

Magna очаква приходите за 2023 г. да попаднат в диапазона 40,2-41,8 млрд. долара, което е над предходната прогноза за приходи от 39,6-41,2 млрд. долара.

Компанията отчете печалба на акция от 1,11 долара за първото тримесечие, надминавайки очакванията за печалба от 0,83 долара на акция. Приходите от продажби достигат 10,67 млрд. долара, което е повече от очакваните от анализатори 9,86 млрд. долара.

През април 2021 г. Magna и израелският стартъп REE Automotive обявиха планове за съвместно разработване на електромобили. Превозните средства ще могат да бъдат изграждани според точните спецификации на „глобалните технологични компании и представителите на електрическата мобилност“, като същевременно това ще ускори навлизането им на пазара, изтъква канадската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още