IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият модел от възродената марка „Волга“ ще се появи в средата на 2024 г.

Тепърва предстои завършването на процедурата по избор на чуждестранни партньори и организирането на директно производство, изтъква вицепремиерът на Русия

17:16 | 09.06.23 г. 3
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Автомобилният завод на руската автомобилна компания „ГАЗ“ в Нижни Новгород може да започне производството на първия сериен модел на обновената марка „Волга“ в началото на следващото лято, заяви вицепремиерът на Русия Денис Мантуров, който ръководи и Министерството на промишлеността и търговията, цитиран от Интерфакс.

Според Мантуров ще е нужна около една година до пускането на модела на пазара, като се има предвид, че първо трябва да приключи процедурата по избор на чуждестранни партньори и организиране на директното производство след това.

„Затова в началото на следващото лято ще можем да видим първия масово произведен автомобил под марката „Волга“, добави вицепремиерът на Русия пред журналисти в кулоарите на Евразийския конгрес.

Той отбеляза, че производството ще бъде организирано в заводи, най-вече в такива, които преди са били собственост на чуждестранни автомобилни производители, напуснали Руската федерация.

„Тези мощности, които са създадени от чуждестранни партньори от Западна Европа, които изоставиха тези производствени центрове, ще бъдат адаптирани и модернизирани за производството на тези автомобили, които колегите от „ГАЗ“ ще имат интерес да произвеждат“, добави Мантуров.

До края на 2022 г. заводът в Нижни Новгород сглобяваше автомобили за марките Skoda и Volkswagen. През август „ГАЗ“ и Volkswagen прекратиха споразумението за производство чрез подизпълнител и сега водят съдебни спорове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 09.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 1
zelka007
преди 10 месеца
"Тези мощности, които са създадени от чуждестранни партньори от Западна Европа, които изоставиха тези производствени центрове, ще бъдат АДАПТИРАНИ и МОДЕРНИЗИРАНИ за производството на тези автомобили, които колегите от ГАЗ ще имат интерес да произвеждат, добави Мантуров ... охоохооххх ... е те тука вече се смях с глас ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Ivan N.
преди 10 месеца
До: Ivan N.Токуда*
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Ivan N.
преди 10 месеца
Хахахаххах! Пак ще се чака по 10г. за руска кола! Страаааашни направо! Ще откраднат машините на Рено и ще започнат да правят Волга с тях! Хахахсхаххахахахахха! Какво доживях, Божеее, Божеее!Абе, един лазер Да Винчи краднах от Токуде и от утре почвам да правя операции в хола в нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още