fallback

Tesla започва производството на Cybertruck с две години закъснение

Компанията се похвали в Twitter със старта на производството

14:21 | 15.07.23 г. 3
Автор - снимка
Създател

Почти четири години след като Илон Мъск представи дебютния пикап на Tesla, автомобилният производител създаде първия си Cybertruck, пише Bloomberg.

Компанията сподели това в профила си в Twitter, публикувайки снимки на работници с жилетки и каски, събрани около превозното срество.

 

First Cybertruck built at Giga Texas! ? pic.twitter.com/ODRhHVsd0t

— Tesla (@Tesla) July 15, 2023

 

Когато Мъск за първи път показа прототипа на пикапа през ноември 2019 г., планът беше производството да започне две години по-късно.

Предприемачът смекчи очакванията за това колко бързо Tesla ще увеличи производството, като по време на годишната среща на компанията през май каза, че необичайният дизайн на пикапа носи своите предизвикателства. По думите му купето ще бъде направено от неръждаема стомана, която може да е по-скъпа, както и по-трудна за оформяне и заваряване.

„Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят“, каза Мъск. „Ще бъде трудно да направим цената достъпна, защото това е нова кола, нов метод на производство.“

Все пак той уточнява, че производството ще е доста по-бавно и ограничено от това на другите превозни средства, правени от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:21 | 15.07.23 г.
fallback
Още от Новини виж още