IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla започва производството на Cybertruck с две години закъснение

Компанията се похвали в Twitter със старта на производството

14:21 | 15.07.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Nic Coury/Bloomberg
Снимка: Nic Coury/Bloomberg

Почти четири години след като Илон Мъск представи дебютния пикап на Tesla, автомобилният производител създаде първия си Cybertruck, пише Bloomberg.

Компанията сподели това в профила си в Twitter, публикувайки снимки на работници с жилетки и каски, събрани около превозното срество.

 

 

Когато Мъск за първи път показа прототипа на пикапа през ноември 2019 г., планът беше производството да започне две години по-късно.

Предприемачът смекчи очакванията за това колко бързо Tesla ще увеличи производството, като по време на годишната среща на компанията през май каза, че необичайният дизайн на пикапа носи своите предизвикателства. По думите му купето ще бъде направено от неръждаема стомана, която може да е по-скъпа, както и по-трудна за оформяне и заваряване.

„Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят“, каза Мъск. „Ще бъде трудно да направим цената достъпна, защото това е нова кола, нов метод на производство.“

Все пак той уточнява, че производството ще е доста по-бавно и ограничено от това на другите превозни средства, правени от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 15.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 14
zelka007
преди 9 месеца
До: khao ... аз се съмнявам , че може да купи комплект зимни гуми за него , ти за цялата кола говориш ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 15
khao
преди 9 месеца
До: cyclop хахаха, льольо... на задния ред има три места с по един 17инчов тъчкрийн за всеки... хората като теб дето по 1.50 ще може да седнат но няма да могат да го стигнат с късите си ръчички до тъчскрийна... но не се притеснявай, ти не можеш да си го позволиш така или иначе.. карай си 20годишната и да бичи чалга!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 9
cyclop
преди 9 месеца
Тая смешка колко тона тежи? На задната седалка явно не е място за никой над 1.50 м
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още