IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla готви нови ценови отстъпки за своите модели в Хонконг

Намаленията на цените ще варират от 6% до 11,9% в зависимост от версията и модела и ще влязат в сила на 4 август

13:32 | 31.07.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският автомобилен концерн Tesla Inc. се готви да осъществи поредното намаление на цените на своите електромобили, предлагани на пазара в Хонконг, съобщава Ройтерс, цитирайки публикация на Hong Kong Economic Times. Отстъпките ще варират от 6% до 11,9% в зависимост от версията и модела.

Решението касае Model 3 и Model Y, които се произвеждат във фабриката на компанията в Шанхай, и влиза в сила на 4 август.

По-рано този месец Tesla обяви, че ще предложи на новите купувачи на своите най-продавани електрически превозни средства в Китай паричен бонус, равняващ се на почти 500 долара, ако имат препоръка от собственик на Model Y или Model 3. По този начин компанията задълбочи ценовата война на най-големия пазар на електромобили в света въпреки опитите на Пекин да я потуши.

От Tesla заявиха, че новите купувачи на Model Y и Model 3 могат да получат парична отстъпка от 3500 юана (483 долара), ако могат да докажат препоръка от друг собственик на някой от електрическите модели.

От началото на годината, когато започна ценова война на китайския пазар на електромобили, Tesla намали цената на базовата версия на седана Model 3 за Китай с 14%, а ценовото понижение при Model Y достигна 10%.

Tesla продаде рекордните 247 217 автомобила, произведени в Китай, през второто тримесечие, показват данни, публикувани по-рано тази седмица. Това е най-големият обем за компанията в страната, откакто започна да доставя превозни средства от фабриката си в Шанхай в началото на 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 31.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още