IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota инвестира близо 400 млн. долара в трета фабрика в Индия

Новото съоръжение ще създаде 2000 работни места при годишен производствен капацитет от над 100 хил. превозни средства

15:19 | 22.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Японската автомобилна група Toyota Motor ще инвестира близо 400 млн. долара за създаване на трето производствено съоръжение в Индия, стремейки се да отговори на нарастващото местно търсене на своите автомобили, съобщава Ройтерс.

Новият завод, който ще създаде 2000 нови работни места и ще произвежда над 100 хил. автомобила годишно, ще увеличи общия капацитет на Toyota в Индия до 410 хил. автомобила годишно.

Заводът представлява първото разширяване на капацитета на най-големия автомобилен производител в света от повече от десетилетие.

Ройтерс съобщи през септември за плановете на Toyota за създаване на трети завод в южния щат Карнатака, където вече има две фабрики.

Продажбите на компанията в Индия се повишиха поради глобалното партньорство със Suzuki Motor, при което двете японски компании вземат някои превозни средства, първоначално разработени от техния индийски партньор Maruti, след което ги променят и продават под техните марки, за да попълнят своето продуктово портфолио.

Maruti е дъщерно дружество на Suzuki, фокусирано изцяло върху Индия. Компанията е най-големият автомобилен концерн там по пазарен дял.

Около две трети от текущия производствен капацитет на Toyota се използва от Maruti Suzuki за изграждане на превозни средства и за двата производителя на автомобили като част от тяхното партньорство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 22.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още