IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки забавеното производство GM запазва целта за пълна електрификация до 2035 г.

Все пак компанията подчерта, че през годините до крайния срок ще се съобрази с нуждите на клиентите

13:41 | 14.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Главният изпълнителен директор на General Motors Мари Бара. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на General Motors Мари Бара. Снимка: Bloomberg L.P.

General Motors Co. все още планира да електрифицира напълно своята продуктова гама до 2035 г., въпреки че наскоро забави производството на някои електромобили, заяви главният изпълнителен директор на автомобилния производител от Детройт Мари Бара, цитирана от Ройтерс.

„Нашият план е да продаваме само електромобили, лекотоварни електромобили по това време, като разбира се, ще преценим според нуждите на клиента, но имаме план да го направим“, изтъкна Бара пред журналисти в кулоарите на Вашингтонския икономически клуб.

През октомври GM заяви, че изоставя целта си да изгради 400 000 електромобила от 2022 г. до средата на 2024 г., тъй като забавя производството на електрически пикапи в един от заводите сив Мичиган с една година. Компанията също така се отказа през октомври от план за съвместно разработване на достъпни електромобили с Honda на стойност 5 млрд. долара.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън преследва агресивни разпоредби за емисиите от превозните средства, като Бара заяви, че тези цели трябва да бъдат постижими.

„Мисля, че сме в добра позиция с броя на електрическите автомобили, които пускаме на пазара“, изтъква тя, добавяйки: „Смятам, че просто трябва да се уверим, че разпоредбите остават в съответствие с това къде се намира клиентът“.

Американският съвет за автомобилна политика, представляващ GM, Ford Motor и Stellantis, призова през октомври регулаторите да намалят наполовина предложените увеличения на икономията на гориво от 4% на 2% годишно за пикапи, заявявайки, че предложението „ще повлияе непропорционално на автопарка“.

Автомобилните производители в САЩ отделно предупредиха, че глобите за икономия на гориво ще струват съответно на GM 6,5 млрд. долара, на Stellantis и Ford по 1 млрд. долара.

През юни Ройтерс съобщи, че GM е платил 128,2 млн. долара глоби за 2016 и 2017 г. заради разминаване с разпоредбите за икономика на горивото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още