IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Iveco коригира нагоре някои от финансовите си цели за 2024 г.

Компанията приема нов бизнес план, който ще стимулира свободния паричен поток и маржа

11:53 | 15.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Италианският производител на тежкотоварни превозни средства Iveco повиши някои от финансовите цели за 2024 г. и коригира по-дългосрочните цели след публикуването на новия си стратегически план, съобщава Wall Street Journal.

Промените следват съобщението на компанията, че е постигнала някои от по-ранните си цели. Те се основават на консервативни предположения за макроикономическата ситуация и очакванията на индустрията за променящия се пазар, изтъква Iveco.

Компанията обяви, че сега очаква приходите от своите индустриални дейности да се свият с около 4% тази година в сравнение с целта от 5%, заложена в предишен бизнес план.

Коригираната печалба преди лихви и данъци сега се очаква да достигне 790-840 млн. евро, което представлява ръст спрямо предишната прогноза за 770-820 млн. евро.

За групата целта за печалбата е 920-970 млн. евро в сравнение с предишния диапазон 900-950 млн. евро.

За 2026 г. компанията очаква приходи от индустриални дейности в размер на 17 млрд. евро. Iveco повиши целевия диапазон за маржа на оперативната печалба до 6-8% спрямо предишните 5-6%, както и свободен паричен поток от 600 млн. евро спрямо предишната оценка за 500 млн. евро.

Миналата година главният изпълнителен директор Герит Маркс заяви, че бизнесът с тежкотоварни камиони на Iveco допълнително е подобрил своята рентабилност, „напредвайки по пътя към среден едноцифрен марж на оперативната печалба в средносрочен план“.

В края на миналата година Iveco представи Eurocargo – най-икономичния камион от своя клас, който предлага намаления с 10% на разхода на гориво. Превозното средство използва биометан, където количеството на въглеродните емисии е намалено с 95% в сравнение с дизеловия двигател Tector 7.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 15.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още