fallback

Ford разкри нов глобален седан

Моделът Figo е разработен за пазарите в развиващите се страни

11:03 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Компанията Ford представи концептуален модел, който представлява предвестник на бъдещ компактен седан на автомобилния производител. Премиерата на новия глобален модел на марката, носещ името Figo, се състоя на изложението в Ню Делхи, Индия.

Автомобилът е разработен за пазарите в развиващите се страни. Дизайнът му е в стила на настоящата глобална дизайнерска концепция на Ford, а каросерията е съобразена с данни, получени от изпитания в аеродинамичен тунел. Това, според инженерите на компанията, позволява да се намали разходът на гориво и да се подобри шумоизолацията в купето.

От Ford обърнаха специално внимание на огледалата на прототипа, които са създадени „за намаляване на стреса у шофьора при движение в силен трафик”. Тяхната конструкция е така направена, че намалява възможността за повреда, дори ако бъдат закачени от съседната кола в трафика.

Засега няма сведения на какви двигатели ще разчита серийната версия на Figo, но според изданието Autocar това ще бъдат бензинови мотори с обем до 1,5 литра. Сред тях е 1,0-литров EcoBoost, но без турбина, който развива 80 к.с.

Моделът трябва да се появи на пазара през лятото на 2015 г. Още снимки вижте в Automedia.bg

Повече за продажбите на Ford и щатския автомобилен пазар може да видите в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
fallback